SNS: Pobeda u Mionici i Lučanima

0

Beta
Proglasili pobedu: Od ukupno 71 odsto birača, koalicija oko SNS dobila je 61,89 odsto glasova
 

Kako je novinarima rekao narodni poslanik Vladimir Đukanović, od 71 odsto građana izašlih na izbore u Mionici, koalicija oko SNS dobila je 61,89 odsto glasova. Koalicija SPS-JS ima podršku 20,11 odsto, a DS je dobio 15,29 odsto podrške.

U koaliciji sa SNS bili su NS, SDPS, SPO i DSS, a podržali su ih PUPS i SRS. U biračkom spisku bilo je 11.970 punoletnih građana sa pravom glasa.

"Mioničani su se izjasnili koga žele, a plebiscitarna podrška priznanje je i politici premijera Aleksandra Vučića", kazao je Đukanović.

On je rekako kako je rano za razgovore o eventualnoj postizbornoj koaliciji sa SPS-JS.

"Sačekajmo prvo zvanične rezultate, a potom treba pitati Mioničane – ovo su lokalni izbori", dodao je Đukanović.

Izbore u Mionici obeležili su incidenti u selu Nanomir i samoj Mionici, gde su pretučeni Milan Gavrilović, kandidat DS za predsednika Opštine, i petorica aktivista SPS. Prema njihovim izjavama, napali su ih njima nepoznati ljudi za koje su sigurni da nisu iz Mionice.

Izborni štab Srpske napredne stranke (SNS) u Lučanima saopštio je da je na današnjim prevremenim lokalnim izborima ta stranka osvojila 52 odsto glasova, na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova.

Ostale partije i grupe građana nisu se oglasile, izuzev pokreta "Dveri", koji je saopštio da su izbori protekli pod "neviđenom presijom nepoznatih ljudi, koji su stigli u desetinama džipova sa beogradskim tablicama".

Za 45 odborničkih mesta u opštini Lučani liste za današnje izbore je predalo pet stranaka, udruženja i grupa građana, sa ukupno 225 kandidata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here