EPA/FILIP SINGER

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda rekao je da su Hari Megvajer i Luk Šo sramota za klub.

Irac je prokomentarisao poraz od Liverpula i uglavnom je govorio o kapitenu Megvajeru.

Nije birao reči.

– Megvajer i Šo prošle nedelje su bili sramota za klub. Oni važe za afirmisane fudbalere, ali da taj status zaslužuju trebalo bi da pokažu svojim karakterom. Ono što je Mančester junajted u svojoj istoriji oduvek imao su igrači sa karakterom i ličnošću. Video sam Megvajera tokom nedelje kako se izvinjava za poraz i bio je kao robot. Dosta mi je onog ćaskanja posle utakmice i nekakvog izvinjenja. Megvajer je izašao i rekao da treba da se okupe kao grupa – kaže Kin i nastavlja:

– Ne, treba pre svega da središ svoju igru, ako želiš već da budeš vođa te grupe. Nauči osnove svog fudbalskog posla, pa onda možda budeš lider. Ljudi stalno govore da možda nije u formi. Dao je gol protiv Lestera pre nekoliko nedelja, to nema veze sa kondicijom. Kod njega, ali i kod još pojedinih afirmisanih igrača je problem u nedostatku profesionalizma, ne rade svoj posao kako treba. Imaju talentovane igrače u napadu, ali vezni red i odbrana ne rade svoj posao kako treba.

Roj Kin je prokomentarisao i izjavu Brajana Robsona, koji je kritikovao Ole Gunara Solskjera posle teškog poraza od Liverpula:

– Protiv Liverpula je bila sramotna predstava. Čuo sam Brajana Robsona, sjajnog igrača Junajteda i čoveka punog hrabrosti, kako govori da je osetio da su igrači odustali. To je najveća uvreda koju možete da nanesete profesionalnom fudbaleru – zaključio je Kin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here