So kao lek i odstranjivač bola

0

Mnogo koristi u jednoj kašičici soli
 

Bol u grlu – Napravite mešavinu od jedne kašičice soli i 2,5 decilitra vode i mešajte dok se so ne otopi. S ovom tečnošću ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.

Opekotine u ustima – Ako ste pojeli nešto vruće ili ljuto i "ispekli" jezik napravite mešavinu od pola kašičice soli i dva decilitra mlake vode i ispirajte svakih sat vremena.

Bolne i osetljive desni – Napravite mešavinu od jedne kašičice soli i jednog decilitra mlake vode i ispirajte na svakih deset minuta. Ako imate aftu so će dezinfikovati ranicu u ustima.

Zubobolja – Privremeno rešenje pre odlaska kod zubara koje smanjuje bol je ispiranje usta mešavinom od jednog decilitra mlake vode, dve kašike sirćeta i jedne manje kašike soli.

Alergije i upale sinusa – So je spas za iritiranu sluznicu. Prokuvajte dva do tri decilitra vode i dodajte soli toliko da voda bude slana (ne preslana). Čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi, prebacite u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapajte nos. S istom mešavinom možete isprati nos tako što ćete je pretočiti u čajnik, pa nagnite glavu nad umivaonik, pa ulivati rastvor u jednu pa u drugu nozdrvu. Na kraju očistite nos.

Ubod insekata – So može da ublaži bol i smanji otok prilikom uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu smesu. Nanesite je na mesto uboda, ostavite da tako stoji dok se so potpuno ne osuši. So će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

Bolne i natečene noge – Napravite kupku za noge koja će smanjiti otekle noge i zglobove, i odmoriti ih. U lavor sipajte toplu vodu i dodajte četiri kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, nane ili eukaliptusa. Zadržite noge u ovoj mešavini oko pola sata.

 

Pročitajte još:

* Kakvu so koristite? Nije svejedno!

* Nova opsesija – morska so za čišćenje kose

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here