EPA-EFE
Sergej Šojgu

Saveznički odnosi sa Belorusijom su dobili na posebnom značaju u uslovima neviđenog pritiska Zapada i neobjavljenog rata protiv Savezne države, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, prenosi Sputnjik.

Šojgu je tokom razgovora sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Republika Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocenio “odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbednost Savezne države”.

Šojgu je takođe podsetio da je se “trenutno u skladu sa odlukama predsednika dve zemlje na teritoriji Belorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i beloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije”.

Prethodno je beloruska agencija “Belta” prenela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Belorusiju gde će razgovarati sa beloruskim ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom.

U saopštenju se navodi da će ruska i beloruska strana razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne i vojno-tehničke saradnje.

Istovremeno, kako navodi Sputnjik, beloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisala protokol kojim se unose izmene u Sporazum o osiguravanju regionalne bezbednosti iz 1997. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here