EPA-EFE
Sergej Šojgu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu ocenio je danas kao “prilično detinjastu” izjavu njegove nemacke kolegnice Anegret Kramp-Karenbauer da s “Rusijom treba razgovarati sa pozicije sile.

Govoreći o 75. godišnjici velike pobede u Drugom svetkom ratu, Šojgu je podsetio da je ove godine u Crnom moru pronađen brod “Jermenija” sa ostacima civila.

Prema mišljenju Šojgua, to je jedna od mnogobrojnih epizoda rata o kojem treba govoriti.

– Posebno kada današnja pokolenja političara, na primer u istoj toj Nemačkoj, počinju da nas uče kako da živimo, da pričaju da sa nama treba razgovarati sa pozicije sile – rekao je Šojgu.

Nemačka ministarka je nedavno u Bundestagu izjavila da s Rusijom, oko razoružanja, treba razgovarati sa pozicije sile.

– To više liči na govor učenice mlađih razreda, kojim napada učenike druge škole. Pritom je otac ili majka učenice direktor škole i ona sebi može da priušti da se tako ponaša. Ali, deco, mi smo u drugoj školi, i naš direktor je neko drugi – dodao je Šojgu.

1 COMMENT

  1. Nemacka je zaboravila da je FASISTICKA ZEMJA napala citav svet i ostala nekaznjena,vec su dopustili da se opet sjedini i postane jos jaca FASISTICKA DRZAVA na celi sa Merkelovom iKarenbauerovom;bilo koji nemac da je na vrhu Nemacke Je zagrizeni Fasista i Nacista.
    pricam(pisem)iz 40ogodisnjeg iskustva……

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here