EPA-EFE
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nije se pojavio u Marijupolju gde je trebalo da mu u pisanoj formi bude saopšteno da se sumnjiči za stvaranje paravojnih formacija, saopštio je portparol Službe bezbednosti Ukrajine Artjom Dehtjarenko.

– To stvara preduslov da se na sudu, bez njegovog prisustva, razmotri zahtev za hapšenje osumnjičenog (za stvaranje paravojnih formacija) – dodao je predstavnik resora.

Po njegovim rečima, objavljivanje poziva ruskom ministru na zvaničnom sajtu deo je procedure koja je potrebna da bi se osumnjičeni pozvao na odgovornost.

Dehtjarenko je dodao da je SBU 2014. godine objavio poternicu za Sergejem Šojguom, ali je prethodni nalog za hapšenje istekao.

U nedelju je Služba bezbednosti Ukrajine pozvala Šojgua i ruskog biznismena Konstantina Malofejeva u Marijupolj gde je trebalo da im se „iznesu sumnje u pisanoj formi“ i sprovedu istražne radnje. Poziv je potpisao viši istražitelj Glavne uprave SBU u Donjeckoj i Luganskoj oblasti Taras Butenko. U Ukrajini je Šojgu optužen za „stvaranje paravojnih oružanih formacija koje nisu predviđene zakonom“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime