Šok u Torinu! Porto sa igračem manje izbacio Ronalda i Juventus iz Lige šampiona!

0
Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Fudbaleri Juventusa neće se boriti za naslov prvaka Evropeni ove sezone pošto su u osmini finala poraženi od Porta na svom terenu, ukupnim rezultatom 4:4, i to sa igračem manje. 

U revanšu u Torinu igrali su se produžeci, a rezultat je bio 3:2 za Juventus, pa je sa ukupnih 4:4 uz gol više u gostima portugalski tim prošao u četvrtfinale, a treba napomenuti da je torinski tim imao igrača više od 54. minuta.

Juventus je odigrao katastrofalno prvo poluvreme i primio gol u 19. minutu kada je Mehdi Demiral poklonio penal startom nad Taremijem. Serđo Oliveira doveo je svoj tim u vođstvo sa jedanaest metara. I do kraja prvog dela igre, Porto nije odustajao i nastojao je da duplira vođstvo, dok je Juventus biorezervisan , usporen i bez kreacije.

U nastavku, viđena je neštodrugačija slika, pa je već u 49. minutu Federiko Kijeza postigao lep gol za izjednačenje. Kristijano Ronaldo je izbegao ofsajd i lepo odložio do Kijeze koji je pogodio dalji ugao.

Samo pet minuta kasnije novi “bajpas” Juventusu dao je Mehdi Taremi koji je napravio neverovatnu glupost šutnuvši loptu posle sudijskog zvižduka. Bjorn Kujpers nije imao izbora i morao je da ga isključi. Taj potez je usmerio meč u potpuno drugom pravcu od dotadašnjeg kursa, jer je domaćin u 63. minutu potpuno preokrenuo.

Huan Kvadrado je centrirao sa desne strane, a Kijeza ponovo pogodio.

Ipak, to nije bilo dovoljno jer se ušlo u produžetke u kojima je viđena prilično rezervisana igra oba tima, sve do 115. minuta. Tada je Serđo Oliveira izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, loptu poslao kroz noge Kristijana Ronalda i savladao Ščešnjeg za erupciju oduševljenja gostiju.

Međutim, samo minut i po kasnije je Juventus odgovorio. Posle kornera sa desne strane je Rabio skočio i pogodio za 3:2, ali nedovoljno za prolaz dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here