Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati u finalu drugog vikenda Adria Toura protiv Rusa Andreja Rubljova, pošto je Grigor Dimitrov objavio da je zaražen koronavirusom!

Finale je kasnilo 15 minuta i niko se nije pojavljivao na terenu, dok se na njemu umesto Đokovića i Rubljova nije našao Goran Ivanišević, direktor turnira u Zadru.

– Upravo smo primili informaciju da je Grigor Dimitrov pozitivan na korona virus i moramo otkazati ovo finale radi bezbednosti svih tenisera – rekao je Ivanišević na centru terena u SC Višnjik u Zadru.

Shodno odluci, publika u zadru je očekivano krenula da negoduje, da bi Ivanišević odmah objasnio svima da je to mera organizatora turnira kako bi se sprečilo dodatno širenje virusa.

– Ovo je bila jedina ispravna odluka, zahvaljujem vam se na ova prekrasna tri dana u Zadru. Hvala Zadre, hvala Hrvatska. Morali smo otkazati i ja se izvinjavam. Mogu jedino ja da igram. Evo ako treba…

Da podsetimo, bugarski teniser se ranije tokom nedelje povukao sa turnira zbog premorenosti i u nedelju uveče je otkrio loše vesti. Umesto njega je na terenu zaigrao hrvatski igrač Nino Serdarušić koji se solidno nosio i sa našim najboljim igračem Novakom Đokovićem, inicijatorom Adria Toura.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here