Pixabay
Ilustracija

Fudbalska reprezentacija Australije završila je drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. bez izgubljenog boda. “Sokerusi“ su protiv Jordana (1:0) ostvarili osmu pobedu u isto toliko mečeva u Grupi B azijskih kvalifikacija i plasirali se u poslednji krug trke za mundijalsku vizu.

Pobeda protiv Jordana u nepovoljnim uslovima za igru (bilo čak 47 stepeni Celzijusa u Kuvajtu), je potpuno zaslužena a mogla je biti i znatno ubedljivija.

Ostaje žal što su prilike propustili Džekson Irvajn, Džems Holand i Azis Behič, ali su i reprezentativci Jordana bili u šansi da postignu pogodak kada je lopta posle slobodnog udarca prošla sa vanjske strane stative i završila u gol autu.

Jedini pogodak pao je u 77. minutu, a strelac je bio gorostasni Hari Sutar koji se izvio iznad svih u buketu igrača i izvanrednim šutem glavom loptu smestio loptu u mrežu.

– Zaista sam zadovoljan jer su moji igrači dobili svih osam utakmica, posebno kad se zna da su čak sedam odigrali u gostima – rekao je selektor Grem Arnold. – Vrućina je bila nesnosna, ali su moji igrači odigrali hrabro, uporno i dobro, kao da nisu osećali vrućinu.

Naročito vredi istaći da je sjajnu partiju pružio naš Miloš Degenek, koji je na prethopdnom meču protiv Nepala prvi put u karijeri nosio kapitensku traku državnog tima Australije.

Australija je igrala u sastavu: Rajan, Degenek, Bojl (Mabil 83’), Sutar, Dugal (Holand 70’), Maklaren (Tagart 70’), Hrustić (Mekgri 83’), Behič, Grant (Karačić 90+3), Sejnsburi, Irvajn.

U trećoj fazi kvalifikacija “Sokerusi“ će igrati u septembru, a žreb za tu rundu takmičenja biće obavljen u četvrtak, 1. jula.

GRUPA B

1. Australija 8 8 0 0 28:2 24
2. Kuvajt 8 2 2 2 19:9 14
3. Jordan 8 4 2 2 13:3 14
4. Nepal 8 2 0 6 4:22 6
5. Tajpeh 8 0 0 8 4:34 0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here