EPA/Clemens Bilan
Nemački kancelar Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da sporazumom G7 o korišćenju profita zamrznute ruske imovine u vrednosti od oko 50 milijardi dolara pokazuju da “bogate industrijske države ostaju posvećene Ukrajini i dve godine od početka rata”.

– Ovo je veoma jasna posvećenost koja treba da ohrabri Ukrajince da urade šta je potrebno da brane svoju nezavisnost i suverenitet – rekao je Šolc, prenosi Rojters.

On je dodao da je dogovor “jasan signal” ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ocenio da je njegov plan da sačeka da prestane podrška međunarodne zajednice za Ukrajinu propao.

– Ovo je veoma istorijski korak koji pravimo danas – poručio je Šolc.

Samit G7 otvoren je danas u mestu Borgo Enjacija, u južnoj Italiji, dogovorom lidera o zajmu za Ukrajinu, a papa Franja će sutra prisustvovati sastanku na temu veštačke inteligencije.

13 COMMENTS

 1. Papa Franja je bogat, daće prilog.Samo da napomenem da u svakoj od tih bogatih zemalja u velikim gradovi živi na stotine hiljada ljudi bez krova nad glavom (Pariz 70 000 beskućnika).

 2. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 3. To sto kradu Ruski Novac je cisti Kriminal.
  Pored toga Rusija moze zaplijeniti tri puta vecu Imovinu stranim Firmama u Rusiji.
  Evropa zabada noz sama sebi u Ledja
  Investori iz Azije i drugih zemalja vide s kakvim metodana Evropa radi.
  Sramota gdje je Evropa pala

 4. Koji je to tupson. Očito mu rezultati izbora za EU parlament nisu bili dovoljni. On nastavlja po svome, da unazađuje Nemačku. Angela Merkel je znala šta se sprema i zato se povukla. Sve ovo sada je posledica njezinog delovanja.

 5. vas plan je propao jer ameri sa vama nece nikada uci u rusku teritoriju i da pokradete P U TI NAAAAAA a i RUSIIIIII nikada nece ni dozvoliti amerima i vama uci u njihovu zemlju

 6. RAT JE UVEK DOLAZIO POSLE EKONOMSKIH KRIZA KOJA JE ZAHVATILA ZAPAD.ŠTETA ŠTO ZBOG TOGA GINU RUSI I UKRAINCI..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here