EPA/Lukas Barth
Olaf Šolc i Donald Tramp

Nemački kancelar Olaf Šolc danas je izrazio nadu da će Donald Tramp izgubiti u pokušaju da ponovo osvoji mesto predsednika SAD.

– Činjenica da Tramp želi ponovo da se kandiduje nije naročito impresivna – rekao je kancelar za TV kanal “N-tv” na marginama samita G-20 na Baliju u Indoneziji.

Šolc je pozvao američke birače da “ponovo odbace demagogiju” Trampa na predsedničkim izborima 2024. godine.

Nemački političar takođe je pohvalio sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena, rekavši da je “vrlo spreman” i “vrlo pametan, vrlo iskusan političar koji se bavi pitanjima svetskog razvoja” i “važan” promoter transatlantskih veza, prenosi Anadolija.

Upitan da li je Trampova objava od utorka da se ponovo kandiduje odigrala ulogu na samitu G-20, Šolc je odgovorio: “Možda je najbolja vest: nimalo.”

3 COMMENTS

  1. ne dugo sledi veliki protest svaba zbog tebe jer i dalje ti saljes oruzje ukrajincima a sto se tice trampa da on bio predsednik ko ovaj kauboj bajkari ne bi bilo sigurno rata izmedju rusa i ukrajinaca a oruzje on nikada ne bi slao i zato tramp ce sigurno pre 24 godine bice on vodja amera jer ameri ce ovoga bajkarija sledi haos zbog oruzja a i novca ukrajini ziva istina

  2. Nemac se nada da Tramp izgubi, a Srbi se nadaju da Tramp pobedi…ako je istorija učiteljica života, jasno je da će pobediti…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here