Tanjug/AP
Kancelar Nemačke Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da su predlozi ruskog predsednika Vladimira Putina o miru u Ukrajini “neozbiljni”, kao i da su se oni bili upućeni učesnicima mirovne konferencije u Švajcarskoj.

– Svima je poznato da predlog Putina nije bio ozbiljan, već da je na neki način imao veze sa mirovnom konferencijom u Švajcarskoj – rekao je Šolc u intervjuu za nemačku televiziju „ZDF“.

Šolc je u Italiji, neposredno pre odlaska u Švajcarsku gde danas počinje konferencija o Ukrajini, rekao da su predlozi predsednika Rusije imali za cilj samo da odvrate pažnju od konferencije. Takođe je rekao i da lideri G7 na samitu u Italiji nisu razgovarali o predlozima ruskog predsednika .

Podsetimo, Putin je juče izjavio da Ukrajina, kako bi počeli mirovni pregovori, mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije i da se odrekne namere da uđe u NATO.

U Švajcarskoj danas počinje dvodnevni mirovni samit o Ukrajini uz učešće 100 delegacija iz celog sveta, ali bez učešća Rusije.

2 COMMENTS

  1. Ne pa stvarno, a lepo ste mu rekli, da vrati Krim, da o plaćanju ratne otštete, kaznama za ratne zločine i ostalome i ne govorimo!

  2. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here