Tanjug/AP
Derek Šole

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole izjavio je danas da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ohrabrio da preduzme korake na smirivanju krize na severu KiM.

– Ohrabrio sam juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podstakne smirenje među kosovskim Srbima, preduzme korake da pomogne smirivanju krize na severu Kosova i vrati se na put normalizacije i konstruktivnog angažovanja u dijalogu uz podršku EU – napisao je Šole na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je Beograd spreman na kompromis, da želi mir i razgovor kako bi došlo do deeskalacije situacije na severu KiM, ali da je potrebno da se vidi i šta će Srbi na KiM dobiti.

On je za TV Prva naveo da je telefonom razgovarao sa četvoricom američkih zvaničnika – zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom, američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom, američkim senatorom Krisom Marfijem i specijalnim izaslanikom Stejt departmenta Derekom Šoleom.

5 COMMENTS

  1. Da li je Srbija i Kosmet Američki ili
    Srpski zato se sve dešava ovo kad
    Srbija ne odlučuje sama.
    Iza svih problema ucekom svetu stoni
    Amerika oni stvaraju probleme i ratove
    Oni su odgovorni za sve .
    Zašto se UN 1244 ne realizuje i problema nece biti zašto se prognanim
    Srbima ne omogući da se vrate na svoja ognjišta zašto niko takve ključne
    Stvari ne pregovara sto je bitno .
    Kakvi pregovori se vode kad njavažnije se ne realizuje .

  2. Ok mir je nesto sto je naj vaznije, da imam neku moc nigdje u svijetu u danasnje vrijeme nebi dozvolijo rat covjek ima jedan zivot da izgubi zivot zbog nekih ratova je za mene nesto naj strasnije sto moze biti. Znaci zglobnici prave ratove e te zglobnike treba poslati u rat pa nek oni ratuju sve se vidi ko pravi ratove i unovcavaju necije zivote, sada ispade da je Vucic napravijo ove jade na kosovu evo par mjeseci Kurti puca na goloruki srpski narod hapsi provocira sada ga stiti i nato a gospodin Sole i ostala mafija trazi od vucica da smiri opasno stanje na kosovu a dobro znamo ko sa zapada pravi ove krvave scene i zasto

  3. Hm… Vec vise od deset godina Vucic “smiruje” Srbe u vasu korist a na
    srpsku stetu, a vi ih sve vise pritiscete, i vi i Vucic, do samounistenja!!! DOSTA bre, doslo do grla…

  4. Kakav idiotizam.Ovaj sukob protiv Srba izazivaju Siptari po dirktnim nalozima Amerike.KO je sada izazvao sukob.Siptari i KFOR je branio Siptarske policijske snage od golorukih Srba koji zive u Getu.kakva laz i kakva prevara Zapada i Amerike.Gde je rezolucija 1244.gde su UN.Koliko je napada bilo na Srbe,koliko ranjeno i koliko lazno pohapseno.kaav idiotizam.Vucic nije kukakvica.Srbi nisu kukavice sem izdajnika.Treba izdrzati i izdrzati pritisak kojekavih malih cinovnika iz Amerike i Evripe.Konacno Srbija treba da trazi da se u sve ovo zapadno osvajacko ludilo konacno ukljuce Rusija i Kina.NATO je bombardovao i okupirao KiM.Trazis od lopova da ti cuva tvoju kucu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here