Sonta: Policajci spasili smrznutog dečaka (16)

0

Beta/S. Đ.
Tinejdžer ležao u snegu nekoliko sati samo u košulji i pantalonama, bez svesti i pomodreo (Ilustracija)
 

Dečaka je primetio vlasnik kuće dok je posmatrao krajolik kroz prozor koji gleda na dvorište i dalje u atar.

– Video sam da nešto leži u snegu. Prvo sam pomislio da je neka zver ili pas, ali mi neki crv nije dao mira, pa sam odmah pozvao policiju. Momci su brzo došli i probili se do tog mesta i ugledali strašan prizor – dete, smrznuto u snegu, rekao je meštanin Milan Paskaš, koji je pozvao policiju.

Drama se dogodila jutro nakon dočeka Nove godine. Dečak je ležao ukočen i modar od hladnoće, bez svesti, ali je davao znake života.

Dok su čekali Hitnu pomoć od koje su dobili instrukcije šta da preduzmu, policajci su dečaka na rukama preneli do kuće, polegli na bok, držali mu jezik da se ne bi ugušio. Zatim su mu isekli zaleđenu garderobu i umotali ga u ćebe. Kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu gde je smešten na intenzivnu negu.

Filip je, prema priči njegovih vršnjaka, slavio Novu godinu u kafiću sa društvom. Pili su i veselili se do ranih jutarnjih sati, kada se dečak sa dvojicom drugova uputio u drugi kafić. Drugari su mu rekli da moraju da odu na drugo mesto i da ih tu sačeka, ali, kada su se nakon pola sata vratili, Filipa nije bilo. Pronađen je tek nekoliko sati kasnije kilometar i po dalje od mesta gde su ga drugovi ostavili, ali na suprotnom kraju sela od mesta gde živi, pišu “Naše novine“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here