SP u rukometu

Rukometaši Srbije izgubili su od selekcije Francuske u drugom kolu Svetskog prvenstva koje se igra u Nemačkoj i Danskoj rezultatom 32:21.

 

Rukometna reprezentacija Srbije na startu Svetskog prvenstva odigrala je odličan meč protiv Rusije, a u drugom kolu, takođe u Berlinu, sastali su se sa selekcijom Francuske koja je jedan od favorita za osvajanje titule. Nažalost, upisali su i prvi poraz i to rezultatom 32:21 (15:12)

Izabranici Nenada Peruničića borili su se do samog kraja, ali nažalost nisu upisali pobedu. Imao je problem selektor sa igračkim kadrom, pošto je neposredno pre početka meča stigla potvrda da je Nemanja Zelenović ozbiljnije povređen i da je za njega planetarni šampionat završen i zamenio ga juniorski reprezentativac Milan Milić

Aktuelni svetski šampioni su opravdali klasu i potvrdili silne titule osvojene prethodnih godina, počeli su da lome rivala krajem prvog, a dokusurili ga početkom drugog poluvremena.

Utakmica u “Mercedes benc areni” počela je sjajnom igrom Srbije koja je zahvaljujući odličnoj odbrani bila u konstantnom vođstvu u prvih desetak minuta. Uprkos činjenici da je na golu Francuske briljirao Vensan Žerar – Ivan Mošić, Mijajlo Marsenić i Bogdan Radivojević su uspevali da održe prednost.

Na drugoj strani “Trikolore” je predvodio Mihael Gigu koji je pretežno postizao golove iz sedmeraca.

Nedelja je slobodan dan, a u ponedeljak izabranike Nenada Peruničića očekuje duel sa Brazilom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here