SP u Španiji: SAD pregazile Sloveniju

0

Zoran Dragić nije imao rešenja za Demara Derozana
 

Klej Tompson je bio najefikasniji u timu Sjedinjenih Država, u kojem su šestorica igrača imala dvocifreni učinak. On je meč završio sa 20 poena, po 14 su dodali Džejms Harden i Kenet Farid. Entoni Dejvis je upisao 13 poena i 11 skokova, dok su po jedan poen manje postigli Derik Rouz i Kajri Irving.

 

Na drugoj strani, Goran Dragić je meč završio sa 13 poena, jednim više od Domena Lorbeka, dok je Zoran Dragić imao 11 poena i pet skokova.  

 

Slovenija je bolje otvorila utakmicu i posle zakucavanja Zorana Dragića i pogotka Lorbeka povela 8:4. Radost "zmajčeka" nije dugo potrajala. Entoni Dejvis je pokrenuo serija pa su Amerikanci brzo preokrenuli i održali vođstvo do kraja susreta.

 

"Buđenje" Derika Rouza, Stefa Karija i Keneta Farida označilo je povećanje prednosti iz minuta u minut. Dominacija izabranika Majka Križevskog izašla je na videlo tek po povratku sa velikog odmora, na kome su SAD imale pristojnu zalihu (49:42).

 

U nastavku, Amerikanci su preuzeli totalnu kontrolu nad utakmicom, kao što je bio slučaj i na prethodnim mečevima. Lagano su povećavali prednost, koja je u drugoj polovini trećeg perioda već bila preko 20 poena. Trud Klobučara i Murića bio je uzaludan. Pravi potop Slovenije viđen je u poslednjem kvartalu, kada su Amerikanci "leteli" i brzo stigli do maksimalnih 43 poena prednosti i najubedljivijeg izdanja na Mundobasketu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here