EPA-EFE
Džerdan Šaćiri i Granit Džaka

Analitičar Nedžmedin Spahiu kaže da fudbalere švajcarske fudbalske reprezentacije Granita Džaku i Džerdana Šaćirija ne treba poistovećivati sa predstavnicima albanskog naroda, jer su kako napominje, “oni naša krv ali nisu proizvod Kosova, već Švajcarske”.

Spahiu je u objavi na Fejsbuku naveo da “treba da se radujemo svakom uspehu ljudi albanske nacionalnosti bilo gde u svetu, ali ne i da ih izjednačavamo sa onima koji predstavljaju albansku naciju”.

“Švajcarska ima pravo da se hvali njima, a ne mi. Možemo samo da se radujemo njihovom uspehu. Oni ne predstavljaju našu naciju, već Švajcarsku. Nemamo pravo da se hvalimo njima kao što se hvalimo trenerom Dritonom Kukom, Majlindom Keljmendi, fudbalerima Milotom Rašicom, Vedatom Murićijem, koji predstavljaju Kosovo. Niko nema pravo da krivi Šaćirija i Džaku što nisu izdali Švajcarsku i zaigrali za reprezentaciju Kosova, ali se ne mogu smatrati kosovskim patriotama, već švajcarskim”, napisao je Spahiu.

3 COMMENTS

  1. Значи ли то да и у Швајцарској правите \”републику\”…има ли простор \”велике \” Албаније границе или подразумева све територије где се у већини населе Албанци ??? Хоће ли вам НАТО помоћи и тамо бесомучним бомбардовањем невиних цивила ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here