Obavljen žreb za poslednji turnir za grend slem u sezoni, koji u ponedeljak počinje u Njujorku.

Novak Đoković, vodeći teniser sveta, branilac trofeja na Flašing Medouzu, sastaće se u prvom kolu sa španskim igračem Robertom Karbaljesom Baenom (76. na svetskoj listi). Ako protiv njega opravda ulogu potpunog favorita, igraće s pobednikom meča Amerikanca Sema Kverija (46) i Argentinca Huana Ignasija Londera (56).

Naši u prvom kolu

Đoković – Karbaljes Baena (Španija)

Đere – Kecmanović

Tipsarević – Kudla (SAD)

Lajović – Darsis (Belgija)

Krajinović – Štebe (Nemačka)

Krunić – Ostapenko (Letonija)

Jorović – Svjatek (Poljska)

Baena se i na trećem turniru za grend slem ove godine sreće s našima, a sva tri puta je i izgubio. Na Australija openu ga je izbacio Viktor Troicki, na Rolan Garosu Filip Krajinović, a na Vimbldonu Miomir Kecmanović.

U Đokovićevoj četvrtini žreba su još četvorica naših. Odmah na početku otpašće ili laslo Đere (37) ili Kecmanović (49) jer igraju jedan protiv drugog. Ko prođe dalje, sastaće se s uspešnijim iz susreta Južnoafrikanca Kevina Andersona (17) i 16-godišnjeg Amerikanca Zaharije Svajde (1.410).

U drugom kolu je moguć meč Janka Tipsarevića (257) i Dušna Lajovića (28). Prvi igra s domaćim teniserom Denisom Kudlom (111), a drugi protiv Belgijanca Stiva Darsisa (186).

U drugoj polovini “kostura”, koju predvodi španski as Rafael Nadal, Filip Krajinović (51) igra s Nemcem Sedrikom Marcelom Štebeom (253). Pobeda ga vodi na uspešnijeg iz meča Hrvata Marina Čilića (23) i Slovaka Martina Kližana (84).

Nadalov prvi rival je Australijanac Džon Milman (61), koji je prošle godine u osmini finala iznenadio švajcarskog asa Rodžera Federera, ali mu je kraj došao u sledećem kolu, protiv Đokovića. Federer, treći “reket” sveta, startovaće protiv igrača koji prođe kvalifikacije.

Aleksandra Krunić (97) sastaje se s Letonkom Jelenom Ostapenko (75). Kda bi je pobedila, igrala bi s uspešnijom iz susreta Špankinje Garbinje Muguruze (25) i Amerikanke Alison Riske (36).

Prva protivnica Ivane Jorović (94) jeste Poljakinja Iga Svjatek (49). U drugom kolu bi bio susret s pobednicom duela Letonke Anastasije Sevastove (12) i Kanađanke Eženi Bušar (119).

Najzanimljiviji meč prvog kola na ženskom turniru je između Amerikanke Serene Vilijams (8) i Ruskinje Marije Šarapove (87), koje su bivše pobednice Ju-Es opena.

Nekadašnja američka teniserka Meri Džo Fernandez (u sredini) na ceremoniji žreba

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here