Posle uspešnih lekarskih pregleda, Hose Alberto Kanjas potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, vezista iz Španije imaće platu od 500 hiljada evra po sezoni.

 

Kanjas je trebalo da se pridruži novim saigračima na pripremama u Austriji, ali se pojavio problem. Naime, Kanjas je ugovorom vezan za solunski PAOK do 1. jula 2019. godine, a šampion Grčke je rešio da mu ne dozvoli da trenira sa novim timom.

Španac će biti zvanično član Crvene zvezde od 1. jula, ali u klubu pokušavaju da izdejstvuju dozvolu PAOK-a, kako bi mogao da igra na pripremnim mečevima protiv Zenita (29. jun) i 1. jula protiv Blau Vajsa iz Austrije.

– Kanjas je rođen 27. maja 1987. godine, u predgrađu Kadiza. Igrao je u Omladinskoj školi Real Betisa, za koji je debitovao i u seniorkoj konkurenciji 2009. godine. Potpuno se afirmisao u španskom timu za koji je nastupao naredne četiri godine. U avgustu 2013. godine preselio se u engleski Svonsi, sa kojim je igrao u Ligi Evrope, FA Kupu, a zabeležio je i 29 utakmica u Premijer ligi. Nakon godinu dana vratio se u Španiju, gde je do 2016. godine branio boje Espanjola. U PAOK se preselio 2016. godine,a sa grčkom ekipom igrao je i u Ligi Evrope i u Ligi šampiona.

Kanjas će se ekipi Crvene zvezde u Austriji priključiti najkasnije 1. jula, kada mu i formalno ističe ugovor sa PAOK-om. Može da se desiti i da Španac ranije počne da trenira sa Zvezdom, ukoliko šampion Grčke dostavi odobrenje da to može da uradi – stoji na sajtu FK Crvena zvezda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here