Nedugo pošto je selektor Španije Luis Enrike saopštio spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a na kojem nema Serhija Ramosa, defanzivac Reala se oglasio porukom na svom instagramu u kojoj je izrazio razočarenje što neće predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju.

Enrike je svoju odluku obrazložio rečima da Ramos nije na maksimalnom takmičarskom nivou, jer je propustio poslednjih mesec dana treninga i mečeva, međutim iz Ramosovih reči se može zaključiti da je fit za povratak na teren. Inače, ovo je prvi put da selekcija Španije ide na veliko takmičenje bez ijednog igrača Real Madrida!

– Posle nekoliko loših meseci i atipičnog završetka sezone u odnosu na ono što sam navikao tokom karijere, sad je Euro zatvoren za mene – aludirao je na katastrofalnu sezonu Reala Ramos, bez trofeja, pa se nadovezao na izostavljanje sa spiska za Euro:

– Radio sam i trenirao svaki dan, fizički i mentalno se spremao da budem 100 posto spreman za Real i za reprezentaciju, ali se stvari nekad ne dese onako kako očekujete. Boli me što nisam više mogao da pomognem mom timu i sad reprezentaciji, ali, u ovom slučaju, sad je bolje da odmorim i sledeće sezone da se vratim i nastavim gde sam stao. Boli me što neću predstavljati svoju zemlju, ali morate biti iskreni i otvoreni. Želim mojim saigračima sve najbolje, najbolju sreću i uspešan Euro. Navijaću za njih od kuće. Veliki pozdrav svima – poruka je španskog rekordera po broju utakmica za nacionalni tim.
Zbog odluke da Ramosa ne pozove u tim, Enrike se našao na udaru pojedinih medija, posebno onih iz Madrida, koji ne razumeju zbog čega je izostavio najboljeg defanzivca koji bi, kako misle, imao vremena da se maksimalno spremi za nastup na Euru. Najviše mu ipak zameraju što na spisku nema nijednog igrača Reala!

– Luis Enrike je pokazao svoje pravo lice, nijedan igrač Reala za Euro. I kapitena je sklonio. Ovo je presedan. Ne može se sastavljati spisak na osnovu ličnih fobija i pasija. Španija je iznad toga – grmi na Enrikea poznati španski novinar Tomas Ronsero.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here