EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Rukometaši Španije uspeli su posle velike borbe, mnogo problema na početku meča, sjajne partije u završnici prvog i tokom drugog poluvremena, da pobede Dansku sa 29:25 (13:14), pa su stigli do finala i prilike da odbrane evropski tron.

Prevagu na tasu Španije, doneli su Abelo Gomez sa 11, Joan Kanales sa sedam, odnosno Treho Figueres i Marselo Kasado sa po tri gola. Kod Danske, koja je aktuelni svetski šampion, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mikel Hansen sa osam, Magnus Landin sa četiri, Matijas Gidsel i Magnus Jensen sa po tri gola.

Danska je bolje otvorila meča. Vodila je sa 8:4, 9:5, nije dozvoljala Španiji da nametne igru u tranziciji. Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena, Španci su uspeli da se vrate u meč, pa su na odmor otišli sa minusom od jednog gola – 13:14.

Raspoloženi za igru u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa četiri, odnosno Magnus Landin, Magnus Jensen, Rasmus Lauge sa po dva gola. Kod Španije, Abelo Gomez je postigao pet, a Marselo Kasado i Joan Kanales sa po tri gola.

Na krilima odlične igre u završnici prvog poluvremena, Španija je nastavila u istom ritmu i u nastavku, pa je povela sa 18:16. Danska je nastojala da se vrati u meč, ali je Španija igrala vrhunski u oba smera, pa je stekla prednost od tri gola u samoj završnici meča – 24:21.

Bio je to kapital koji su Španci ljubomorno čuvali do kraja meča. U drugom polufinalu, snage će odmeriti Švedska i Francuska, dok je u meču za peto mesto i plasman na Svetsko prvenstvo, Norveška pobedila Island sa 34:33, posle produžetka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here