Španski list ,,As“ posvetio je tekst bivšem srpskom košarkašu Darku Miličiću, na čiju su se karijeru osvrnuli i otkrili javnosti čime se bivši NBA igrač sada bavi.

Uprkos tome što je izabran kao drugi na draftu, iza Lebrona Džejmsa, Miličić se nije proslavio u NBA ligi, a njegove anegdote dobro su poznate srpskoj javnosti, o čemu su pisali i španski mediji.

Novinari sa Pirinejskog poluostrva su se prisetili i njegovih izjava sa Eurobasketa 2007. godine, kada je Srbija eliminisana, a Miličić uvredljivo govorio o sudijama i njihovim porodicama.

Nije se prilagodio po svom dolasku, a Amerikanci su, kako se navodi, ,,morali da ga uče kako da se tušira“.

– Umesto da to radi u svlačionici, Darko se uvek tuširao kod kuće nakon treninga i utakmica. Svi smo se zajedno tuširali, zato sam mu rekao da lepo stavi peškir oko struka i istušira se ovde – priseća se Čonsi Bilaps, Darkov saigrač iz Pistonsa.

Nije imao zavidan učinak u NBA karijeri sa 6.2 poena po meču u svojih 10 godina provedenih ,,preko bare“, ali je anegdota bilo na pretek, ističu Španci i podsećaju na onu, dobro poznatu, sa Marajom Keri.

Nakon završetka košarkaške karijere, okušao se i kikboksu, ali je svoju sreću pronašao u poljoprivredi, koju je posebno izučavao. Bio je u Italiji kako bi naučio više o proizvodnji trešanja, čime se i sada bavi i trenutno u okolini Novog Sada poseduje 125 hektara zemlje gde gaji razne vrste voća koje izvozi.

Miličić je igrao za brojne NBA klubove poput Detroit Pistonsa, Njujork Niksa, Orlando Medžika, Minesota Timbervulfsa…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here