Luka Jović ponovo je u centru pažnju španske štampe, a ovoga puta je u fokusu njegovo neigranje na meču sa Seltom prošlog vikenda.

Španski As se odlučio da kritikuje srpskog fudbalera i tvrdi da je njegovo mesto u Realu sada izuzetno nestabilno.

Španski list navodi da je prethodne sezone Zinedin Zidan davao makar malo prostora srpskom fudbaleru, a da sada ni to više nije slučaj. Na meču protiv Selte, trener Reala se odlučio da umesto njega na teren pošalje Marijana, koji je njegov glavni takmac u borbi da zameni Karima Benzemu.

Meč protiv Selte bio je ukupno dvanaesti koji je Jović presedeo na klupi tokom čitavih 90 minuta. Poslednji put je igrao 8. novembra, kada je Real izgubio od Valensije rezultatom 4:1, a srpski fudbaler ušao na teren u 83. minutu. Od tada je četiri meča propustio zbog kovida, a četiri zbog povrede.

Ni pre ovoga, dodaju Španci, nije bilo mnogo bolje. Od deset utakmica, zaigrao je samo četiri puta u dresu Real Madrida. Na tri je, ruku na srce, bio starter, ali nikada nije odigrao svih 90 minuta na terenu. Ukupno gledano, sakupio je 208 minuta na terenu ove sezone.

Dalje, As piše da je Jović doveden kako bi se popunila rupa nakon odlaska Kristijana Ronalda, ali da nije pružio partije kakve su se od njega očekivale u ofanzivi. U Ajntrahtu je u sezoni pred dolazak postigao 27 golova, naterao Real da ga plati čak 60.000.000 evra, a za vreme provedeno u Španiji samo dva puta je zatresao mrežu.

Zidan, ipak, tvrdi da ima poverenje u Jovića, iako brojni španski mediji pišu da bi mogao da ode. To je potvrdio i na poslednjoj konferenciji za medije.
– Za minut sve može da se promeni – rekao je tada Francuz.

Videćemo da li će ga Zidan staviti u tim za meč protiv Osasune, protiv koje je postigao jedini gol u gostima u belom dresu. Bilo je to u februaru 2019. godine, kada je na teren ušao u 88. minutu, ali je ipak uspeo da zatrese mrežu za tako kratko vreme.

Španski As zaključuje da srpski fudbaler troši poslednji kredit i da će svaki minut biti test za njega na terenu. Još šest meseci je tu za njega u Realu, a kako kaže Zidan, sve se može promeniti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here