Fudbalska reprezentacija Španije plasiarala se u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu pošto je posle drame, produžetaka i penala eliminisala Švajcarsku.

Španija je povela, Švajcarci izjednačili, a onda ostali i sa igračem manje. Kako je u regularnom delu bilo 1:1 (0:1), ušlo se u produžetke, a onda i penale u kojima je Furija bila bolja.

Španija je odmah napala i došla do prednosti. Na odbijenu loptu posle kornera natrčava Đordi Alba, šutira, pogađa Zakariju, koji skreće loptu iza leđa Jana Zomera i Španija je povela u osmom minutu.

To je bio deseti autogol na ovom Evropskom prvenstvu, što je više nego na svim ostalim prvenstvima od 1960. do 2016. godine.

Već od tog trenutka, Španija je želela da ”udavi” ovu utakmicu i da kroz posed lopte čuva prednost.

Ipak, Švajcarska se nije predavapa pa je na asistenciju Frojlera, Đerdan Šaćiri pogodio u 68. minutu za 1:1.

Švajcarska u 77. minutu ostaje sa igračem manje, pošto je asistentu kod gola Flojleru, Majk Oliver pokazao direktan crveni karton.

U produžecima, Španija je napala, a Švajcarci se branili. Posebno se istakao golman Zomer sa nekoliko intervencija. Tokom penala, upravo je Zomer prvi odbranio, ali se onda i golman Španije Unai Simon istakao i odbranjenim penalima odveo svoj tim u polufinale.

Protivnik u polufinalu biće pobednik meča između Belgije i Italije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here