Vestionline
Atletski savez Srbije

Danas je u beogradskom hotelu “M” održana svečanost u organizaciji Atletskog saveza Srbije povodom proglašenja najboljih u prethodnoj godini.

 

Najbolji seniori u 2018. bili su svetska i mediteranska šampionka Ivana Španović i skakač udalj Strahinja Jovančević, član Crvene zvezde.

Ivani je ovo šesto priznanje u nizu, a peto njenom treneru Goranu Obradoviću, koji je dobio priznanje za najboljeg trenera.

Elzan Bibić je najbolji mlađi senior, a za najuspešniji klub proglašen je AK „Vojvodina“ Novi Sad, dok je AK „Panonija“ Pančevo proglašen za najboljeg organizatora takmičenja.

Na početku ceremonije se prisutnima obratio predsednik saveza Veselin Jevrosimović, a zatim i gen.sek. Slobodan Branković, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

– Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih granskih sportskih saveza u Srbiji predstavlja izuzetnu čast i ponos pogotovo nakon završene godine u kojoj je Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani i tako ušla u istoriju kao prvi atletičar naše zemlje koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri. Taj uspeh prati još 59 medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine. Zato najveću zaslugu za uspeh domaće kraljice sportova imaju atletičari i njihovi treneri koji su svojim vrhunskim rezultatima na domaćem i međunarodnom nivou dokazali da naša škola atletike ima vrhunsku perspektivu, što govori i da mi u Atletskom savezu Srbije posvećeno radimo za budućnost ovog sporta – rekao je Jevrosimović.

Najbolji atletičari po kategorijama:

Jovana Mićić, mlađa pionirka

Džemal Hasanović, mlađi pionir

Nemanja Dostanić, stariji pionir

Adriana Vilagoš, starija pionirka

Nikola Mujanović, mlađi junior

Ivana Ilić, mlađa juniorka

Elzan Bibić, stariji junior

Anja Lukić, starija juniorka

Aleksa Kijanović, mlađi senior

Milica Gardašević, mlađa seniorka

– Atletski savez Srbije pored nacionalnih šampionata ove godine će već 20. februara organizovati 4. Serbia Open Indoor Meeting. Do sada je prijavljeno više od 100 atletičara iz preko 30 zemalja Evrope i sveta. Nama je izuzetno važan nastup naše najbolje Atletičarke Ivane Španović koja će nastupiti pred beogradskom publikom i onda otići na Evropsko prvenstvo na kojem brani zlatnu medalju. Ono što nas posle prvi put očekuje jeste 31. marta “Porodična trka”, koja će se organizovati na Dorćolu. Od međunarodnih događaja, organizovaćemo u Kraljevu na novom atletskom stadionu šampionat Balkana, a tokom jeseni nas očekuje i prvo izdanje Serbian maratona, sa završnicom u Beogradskoj areni – istakao je Branković i poželeo svim sportistima uspešnu sezonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here