Posle ostvarenog cilja u zimskom delu sezone i osvajanja treće uzastopne titule evropske dvoranske prvakinje, Ivana Španović preko Rima, Zenice, Sekešfehervara, Londona, Skoplja, Birmingema, i Brisela kreće u osvajanje svetske titule.

 

Prvi put u istorjii prvenstvo sveta u atletici održava se u oktobru mesecu, u Dohi. Visoka temperatura i tempiranje forme predstavljaju najveće izazove za trenere i njihove sportiste ove sezone. Jasni su bili Španovićeva i trener Obradović, fokus je na Dohi, a sve ostalo je priprema za osvajanje te zlatne medalje koja nedostaje u Ivaninoj bogatoj kolekciji odličja sa najvećih takmičenja. Pored nastupa na najelitnijim atletskim takmičenjima, mitinzima Dijamantske lige, Ivana će se takmičiti i na nekoliko mitinga u regionu, u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Skoplju, gde će na ekipnom šampionatu Evrope braniti boje Srbije.

– Ivana kreće sa sezonom na otvorenom u četvrtak na Dijamantskoj ligi u Rimu. Za razliku od predhodnih godina Ivanin cilj će biti u oktobru, a ne u avgustu. To znači da formu polako treba podizati. U Rimu će skakati iz kraćeg zaleta i zadatak je da doskoči na daljine 6.60-6.70m što je za ovaj period više nego odlično. Treba biti vrlo obazriv jer je prvi put u istoriji glavno takmičenje u oktobru mesecu. Treneri su stavljeni pred veliki ispit – zaključio je Obradović.

Skok udalj je na programu u četvrtak, 6. juna sa početkom u 18:25 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here