Španski političar služi kao skica Bin Ladena

0

"Ja sam šokiran da je FBI iskoristio moju fotografiju da prikaže jednog teroristu. To direktno pogađa moju čast, moj vlastiti imidž, kao i bezbednost svih nas", rekao je Ljamazares mreži Si-En-En.

 

On je dodao da će od FBI tražiti objašnjenje, nakon čega će da razmisli o zakonskim merama.

 

"Bezbednost Bin Ladena nije u opasnosti, ali moja jeste", rekao je Ljamazares.

 

Ljamazares, poznat po svojim antiameričkim stavovima, je bivši lider španske komunističke partije Ujedinjena levica, a trenutno je portparol te stranke.

 

 

Ko je ovde ko?

Američki Stejt department objavio je u subotu digitalno izmenjenu fotografiju ostarelog Osame bin Ladena, koji sada ima 52 godine.Fotografija Bin Ladena iz 1998. godine adaptirana je tako što je uzet u obzir 10-godišnji proces starenja i promene boje kose.

 

 

Agent FBI rekao je da je Biro bio svestan sličnosti između fotografije španskog političara i "fotografije ostarelog lika Bin Ladena".

 

Specijalni agent Džejson Pek rekao je da policijski crtač nije mogao da nađe odgovarajuće crte lica u bazi podataka FBI i da je umesto toga iskoristio sliku sa interneta, odnosno da je upotrebio kosu i čelo španskog političara.

 

"Naš crtač nije bio svestan identiteta osobe na fotografiji", rekao je Pek, dodajući da će fotografija biti uklonjena sa sajta FBI.

 

Digitalna fotografija pokazuje kako bi Bin Laden sada mogao da izgleda i sa bradom i bez brade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here