Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo direktno da odgovori na pitanje ko će ući u novu vladu, koalicija SPAS ili SPS.

Upitan da li su tačni medijski natpisi da se konačni razgovori oko formiranja nove vlade očekuju tek nakon njegovog povratka iz Brisela i Vašingtona, Vučić kaže da je do sada u medijima izbrojao 70 mogućih ministara.

– Siguran sam da će ih biti još – dodao je on.

Vučić je primetio da bi, da je požurio sa sastavljanjem vlade, ljudi reki da je sve isto, a kada duže razmišlja o tome, onda kažu da je sve to igra i spektakl.

– Nije nikakva igra, nego morate dobro da promislite – rekao je Vučić.

Upitan da li je bliži koncentracionoj ili koalicionoj vladi, odgovorio je:

– Bliži sam onome za šta javnost misli da je moja druga opcija – dok na pitanje da li je bliži koaliciji sa Šapićem ili Dačićem – nije odgovorio.

Na pitanje koji procenat ministara će biti promenjen, Vučić je odgovorio da ga procenti ne zanimaju, ali da će svakako biti promena.

Rekao je i da nije lako da se rešavaju ni pitanja na lokalnu, te da će zato i u lokalnim samoupravama, u 40 do 50 odsto njih, doći do promena.

Za to, kaže, nije uvek razlog da je neko loše radio, poput, na primer, Niša, već je jednostavno bilo drugo vreme, a sada su potrebni drugi ljudi.

Dodao je da u Skupštini ima 100 potpuno novih ljudi, koji će tek pokazati koliko su vredni i koliko znanje žele da prikažu, uz starije i iskusnije kadrove.

– To nam treba kako bismo se izborili sa svim izazovima, a čeka nas borba oko KiM – rekao je Vučić.

Upitan još jednom da li će partija na čijem je čelu u vladu praviti sa SPAS-om ili SPS-om, Vučić je kratko odgvorio:

– Do viđenja, prijatan dan i svako dobro.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here