Lična arhiva
Muke pritiskaju sa svih strana: Porodica Džebo

Naš verni čitalac i učesnik u mnogim akcijama Humanitarnog mosta Jovan Živanović iz Manhajma, rodom iz Modriče, ne prestaje da misli na štićenike Humanitarnog mosta. Ovog puta obradovao je porodicu Džebo iz Istočnog Sarajeva koja se svojski trudi da 12-godišnjem sinu Ognjenu, obolelom od Vilijamsovog sindroma, omogući sve što mu je potrebno.

Jovan je ovoj skromnoj porodici uputio dar od 100 evra. O tome nas je odmah obavestio Ognjenov tata Mladenko.

– Želimo ovom divnom gospodinu da ga sreća prati gde god da krene. Počinje školska godina, troškovi na sve strane, ne znam gde ću pre. Uz sve to Ogijeva bolest iziskuje dodatan novac koji mi teško možemo da prikupimo. Ova donacija nam je došla kao dar sa neba u pravom trenutku. Veliko mu hvala – poručio je Mladenko.

On je vodoinstalater po struci, ali zbog teškog oboljenja kolena i kičme već duže vreme ne može da radi zbog čega su im primanja drastično umanjena.

– Nama ova pomoć plemenitih čitalaca “Vesti” izuzetno mnogo znači. Pošto sam već dugo na bolovanju, mesečni prihodi u kući nam nisu dovoljni ni da se prehranimo. Ne znam ni sam kako opstajemo – kaže Mladenko.

On i njegova supruga Slobodanka su teško podneli saznanje da im sin boluje od retke genetske bolesti.

– Ubrzo nakon rođenja smo saznali da boluje od Vilijamsovog sindroma. On uzrokuje usporen rast i mentalni razvoj, teškoće u kretanju. Ipak, nismo dali da nas to ubaci u beznađe, već smo mnogo radili sa njim. Uspeo je da prohoda sa tri godine, išao je u vrtić, a kasnije krenuo i u školu. Vilijamsov sindrom decu i ljude obolele od ove bolesti, uprkos svim nedostacima i poteškoćama u učenju, čini izuzetno društvenim, empatičnim i povezanim sa drugim ljudima, što je i slučaj sa našim Ognjenom. Voli da je okružen ljudima i da se igra sa bratom. Postigao je do sada ono čemu se niko nije nadao – ispričao je Mladenko.