pixabay.com

Na nekoliko međunarodnih medijskih adresa stigao je papir sa takozvanim instrukcijama kojima Republika Srpska i Srbija navodno koordiniraju aktivnosti u BiH s ciljem destabilizacije prilika u BiH.

Agencija tvrdi da je imala uvid u papir na kojem su navedene takozvane instrukcije o ponašanju političara i građana Republike Srpske i Srbije.

U tekstu se, prema navodima, naglašava da Republika Srpska i Srbija treba ekonomski i infrastrukturno da se uvezuju, da državni funkcioneri Srbije ubuduće zaobilaze političare i institucije BiH što je više moguće i da bi visoki funkcioneri Republike Srpske i njeni građani trebalo da izbegavaju ambasade, konzulate i predstavništva BiH i da se u slučaju konzularne pomoći u inostranstvu obraćaju diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

Srna navodi da tekst nema potpisa, a da je pisan ekavicom, latiničnim pismom.

U Kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika rečeno je da prvi put vide takav papir i da je iz sadržaja jasno da je Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH stavljena u funkciju specijalnog rata protiv Republike Srpske.

Dodaje se da je na papiru gomila besmislica koje nije vredno ni komentarisati i da je taj papir u federalnim medijima legalizovao predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH Denis Zvizdić.

I u Kabinetu predsednika Republike Srpske negiraju da su ikada ranije videli takav papir i dodaju da je reč, kako je navedeno, o običnom pamfletu i podmetanju smišljenom u sarajevskom podzemlju koji služi za diskreditaciju i Srbije i Republike Srpske, kao i za privlačenje međunarodne pažnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here