Spektakl u Čikagu: Zvezda – Mančester?

0

Mnogim igračima Crvene Zvezde bi prijateljska utakmica protiv Mančester Junajteda mogla biti najveći meč karijere

 

 

Za sada je samo izvesno da su beogradski crveno-beli dobili poziv da učestvuju na turniru u Čikagu od 19. do 24. maja ove godine.

Hotelska sala poligon za vežbe

 

Olujno nevreme koje je u ponedeljak zahvatilo Antalijsku regiju zadržalo je crveno-bele fudbalere u hotelu "Kalista". Ne samo da nije moglo da se izađe na teren nego se nije moglo ni iz hotela.

 

Zato je pomoćni trener zadužen za kondiciju, Željko Boljević, popodnevni trening osmislio u samom hotelu. Od ljubaznih domaćina dobijena je velika sala koja je odmah pretvorena u poligon raznih vežbi.

Fudbelarima nije smetao drugačiji ambijent posebno kad je izazvan vremenskim (ne)uslovima.

– Dobili smo poziv za učešće na turniru i počastvovani smo u svakom slučaju. Razmotrićemo ponudu, konsultovaćemo se i sa stručnim štabom, ali smo sve bliži odluci da je i prihvatimo. Iako turnir pada u malo nezgodno vreme, po završetku prvenstva, ako prihvatimo poziv, sigurno ćemo opravdati renome – rekao je sportski direktor Ivan Adžić.

Na turniru bi pored Crvene zvezde i domaće ekipe, Čikago Fajer, učestvovala još dva kluba. Jedna ekipa bi trebalo da bude iz Južne Amerike ili Azije, a druga velikan iz Evrope. Kako saznajemo, poziv je upućen slavnom Mančester Junajtedu, čije rukovodstvo takođe razmatra ponudu.

U Zvezdi su veoma blizu da prihvate učešće na turniru, uprkos činjenici da bi on bio organizovan na kraju sezone i pred početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Za Beograđane bi to bio dobar marketinški posao, kako u finanisijskom smislu tako i u popularizaciji kluba, a svakako bi se obradovala i srpska dijaspora. Poznato je da je Čikago zbratimljen sa Beogradom i da u ovom gradu i okolini živi preko 300.000 Srba. Nema sumnje da bi dolazak Crvene zvezde u taj deo Amerike izazvao veliko interesovanje i bio spektakl u najavi.

Ukoliko prihvate ponudu, crveno-beli bi u Čikagu boravili od 17. do 25. maja, stigli bi dan-dva pre početka i otišli po završetku turnira. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here