Spektakl u Minhenu: Italijani preko Belgije do polufinala Eura

0
Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Italije

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je Belgiju sa 2:1 na Alijans Areni u Minhenu i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu.

Pre ovog meča, tim Roberta Manćinija napravio je seriju od 31 utakmice bez poraza. I pored toga, Belgija je bila favorit. Tokom 90 minuta odličnog fudbala Italija je izašla kao pobednik i još jednom na ovom prvenstvu pokazala da ume da igra odličan fudbal.

Italijani su napali od starta, a Bonući je u 13. minutu postigao gol. Međutim, posle pregledanja VAR ipak je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Azuri nisu stali,  već su pojačali presing pa je tako u 32. minutu Barela doveo svoj tim u vođstvo.

Samo 12 minuta kasnije viđen je najlepši gol na meču. Lorenco Insinje je preciznim udarcem sa distance savladao Kurtou za 2:0. Sa druge strane, usledio je odgovor Belgije. Doku je iznudio penal, a Lukaku je bio precizan za 2:1.

U drugom poluvremenu junak je bio Spinacola koji je spasao ispred Lukakua čist gol. Na kraju, Italijani su izdržali i izborili plasman u polufinale, prvo posle 2012. i okršaj sa Špancima koje su pobedili na prošlom šampionatu.

 

Stadion: Alijanc Arena (Minhen)
Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Belgija: Kurtoa – Aldervejreld, Vertongen, Vermalen – Menije, Tilemans, Vicel, T. Azar – De Brujne – Doku, Lukaku

Italija: Donaruma – Di Lorenco, Spinacola, Bonuči, Kjelini – Verati, Žoržinjo, Barela – Kijeza, Insinje, Imobile

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here