Jedan meč deli Novaka Đokovića i Rafaela Nadala do njihovog dugo čekanog, novog međusobnog meča na Rolan Garosu, i to u finalu, do kojeg moraju da savladaju još po jednu prepreku.

“Kralj šljake” Nadal igra od 15 sati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, momkom koji definitivno igra tenis karijere, dok Novaka čeka sudar sa Stefanosem Cicipasom oko 17 sati.

Argentinac je jedan od retkih igrača koji se može pohvaliti pobedom upravo protiv Španca na šljaci, nedavno u Rimu na Mastersu. Tada je Švarcman upisao prvu pobedu protiv Rafe.

Sa druge strane, Đokoviće ima težak zadatak jer sa Cicpasom nema pozitivan skor u međusobnim duelima. Grk je triput dosad pobedio Srbina u šest njihovih mečeva što je već uspeh sam po sebi za odličnog Grka.

Naravnmo, teniski svet željno očekuje upravo duel Đokovića i Nadala. Dvojica tenisera su do sada odigrali mnogo neverovatnih duela, a potencijalni duel u finalu imao bi posebnu draž jer je ulog trofej Rolan Garosa, koji će obojici pomoći na putu ka “najboljem teniseru svih vremena”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here