EPA/ETTORE FERRARI
Novak Đoković

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu posle velike pobede nad Stefanosom Cicipasom u tri seta!

Đoković je savladao Grka posle velikog preokreta 4:6, 7:5, 7:5 posle tripočasovne i dvodnevne borbe.

Najbolji teniser sveta u polufinalu čeka boljeg iz duela između Lorenca Sonega i Andreja Rubljova, a na teren će opet danas, u popodnevnim časovima.

U međuvremenu, u prvom polufinalu igraće Rafael Nadal i Rajli Opelka.

Fantastičan meč u dva dana odigrali su Srbin i Grk. Prvi teniser sveta i branilac titule na kraju je slavio posle tri sata i 20 minuta igre.

Duel je počeo u petak, ali je dva puta prekidan zbog kiše. Nastavk u subotu doneo je veliku borbu i preokret Đokovića.

Imao je Cicipas brejk prednosti u drugom setu, potom je dva puta bio u vođstvu u trećem setu. Servirao je Grk i za pobedu, ali je najbolje u najvažnijim momentima odigrao Srbin. Đoković je na kraju iskoristio drugu meč loptu na servis rivala i 12. put će igrati polufinale Rima.

Cicipas je bolji bio u ključnim momentima na početku meča, koristio je svaku svoju šansu, pa je već u petak stekao veliku prednost od 6:4, 2:1. U nastavku meča u subotu se igralo na visokom nivou. Đoković je uspeo da uz dva brejka preokrene situaciju u drugom i izbori se za treći set.

Uz malo sreće i pomoć mreže i vetra, Cicipas je rano napravio brejk u odlučujućem setu. Velika borba vodila se u nastavku, dugo su trajali gemovi, a Đoković je izjendačio na 3:3. U završnic je Grk, uz brejk, došao do prilike da servira za pobedu. Ali nije odustajao Novak, pa je novim brejkom izjednačio na 5:5. Potom je Srbin sačuvao brejk loptu, a onda kaznio rivala za sve propuštene šanse, i na njegov servis došao do meč lopti, a onda i pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here