Tanjug

Doktor Zoran Gojković je podvukao vakcinaciju kao jedini način da se postepeno vratimo u normalne tokove života.

Trenutno se beleži manji pad broja zaraženih u pojedinim gradovima usled povećanja broja vakcinisanih, pa je shodno tome, Krizni štab je predložio mere koje će izaći u susret i pomoći onim subjektima koji su ekonomski najugroženiji. Ovo samo važi pod uslovom ukoliko za vreme vikenda ne bude nekih pikova i naglog povećanja broja zaraženih.

Tako da bi od ponedeljka ugostiteljski objekti koji imaju mogućnost rada na otvorenom mogli krenuti sa radom kao što su bašte, ali pod uslovima koji će biti precizno definisani zajedno sa epidemiolozima tokom vikenda. Odlučivaće se o tome koliko građana može da boravi u bašti u zavisnosti od kvadrature.

Gojković je najavio da će se radno vreme svih objekata koji imaju pravo da rade produžiti na maksimalno 22 sata kako bi se izbeglo okupljanje građana u kratkom vremenskom periodu.

Što se tiče tržnih centara, planira se popuštanje sa merama, ali to će biti razmatrano tek za vikend.

Prema onome što je naveo doktor Zoran Gojković, konačni spisak mera izgleda ovako:

1. Ukoliko za vikend ne bude naglog skoka broja obolelih, u ponedeljak bi bašte mogle da krenu sa radom. Što se tiče ugostiteljskih objekaa koji nemaju mogućnost rada na otvorenom, oni će i dalje biti zatvoreni.

2. Moguće je da od ponedeljka objektima koji su do sada radili radno vreme bude produženo do 22 sata kako bi se izbegla koncentracija većeg broja građana na malom prostoru

3. U ponedeljak će biti razmatrano da li bi i tržni centri mogli da krenu sa radom.

4. Sve ovo zavisi od epidemiološke situacije tokom vikenda, eventualno popuštanje sa merama može doći samo ukoliko ne dođe do naglog skoka obolelih

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here