Tanjug
Nevreme u Splitu

Jaka kiša koja od četvrtak ujutro pada na splitskom području, potopila je više gradskih ulica na kojima dolazi do zastoja u saobraćaju, a vatrogasne ekipe ispumpavaju vode iz poplavljenih podruma i prizemlja stambenih zgrada.

Splitski vatrogasci su samo do podneva imali 20-ak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebno su ugroženi južni delovi Splita, rekli su u splitskom Operativno vatrogasnom središtu, prenosi agencija Hina.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u saobraćaju koje je otežano zbog vode koja je poplavila mnoge ulice.

Obilna kiša u četvrtak je pala i u obližnjim Kaštelima, a na starom kaštelanskom putu voda je bila visoka i do pola metra, što je ometalo saobraćaj, kao i kamene ograde koje su se srušile na nekoliko mesta, saopštili su vatrogasaci iz Kaštela.

Tokom dana vatrogasci su intervenisali na 40-ak mesta u Kaštelima ispumpavajući vodu iz podruma i prizemlja stambenih zgrada te vodu koja se izlila probijanjem šahtova, rekli su vatrogasci i dodali da će raditi i tokom noći, jer pozivi građana za pomoć i dalje stižu.

Zbog jakog vetra koji mestimično na moru stvara talase visine i do tri metra u četvrtak su, drugi dan za redom, u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa srednjedalmatinskim ostrvima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime