SPOe
Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig

U Beču je predizborna kampanja, za pokrajinske i opštinske izbore, zakazane za 11. oktobar, ušla u završnu fazu, tokom koje stranke intenziviraju svoje poruke biračima.

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) fokusirala je svoju kampanju na nosioca liste i aktuelnog gradonačelnika Mihaela Ludviga.

Generalna sekretarka SPO, gradskog odbora Beč i šefica izborne kampanje Barbara Novak predstavila je završnu fazu kampanje istakavši da će poslednja faza kampanje u potpunosti biti fokusirana na Ludviga.

“S njim je naš Beč u najboljim rukama. Naša budućnost je s njim u najboljem rukama. Jer vodi ovaj grad mudro i mirnom rukom kroz izazovna vremena”, poručila je Novakova.

Ona je istakla da Ludvig svakodnevno pokazuje liderske osobine.

“Bori se za posao svakog pojedinca u krizi koju je izazvao koronavirus, osigurava da se bečka privreda i zaposleni pomognu brzo i nebirokratski. I predstavljanjem i primenom najboljih ideja i koncepata za budućnost Beča: Od besplatne celodnevne škole, za najbolje obrazovanje, kroz program stanovanja za pristupačan život, do garancije nege za dostojanstveno starenje”, ističe Barbara Novak.

Pored toga, dodaje, gradonačelnik otvara nove mogućnosti za mlade ljude na praksi, stavlja zaštitu klime kao jedan od glavnih prioriteta i štiti javna preduzeća od opšteg interesa od štetnih privatizacija.

Novakova je objasnila da se usled pandemije koronavirusa Beč takođe suočio sa porastom broja nezaposlenih i teškim ekonomskim razvojem, ali i da se gradonačelnik svom snagom bori za svako radno mesto, kako kroz subvencije za rad od kuće (home office), tako i sa taksi i gastro vaučerima, podrškom kulturi i sportu, sa više od 150 miliona evra pomoći kompanijama i tržištu rada.

Prema njenjim rečima, jedan od najvažnijih zahteva gradonačelnika, besplatna celodnevna škola, već je počela s početkom škole ove godine.

Generalna sekretarka SPO-a Beč ističe da je stambena izgradnja u punom jeku kako bi se osiguralo da život u budućnosti ostane pristupačan.

“Do kraja 2020. godine, oko 4.000 novih opštinskih stanova biće stavljeno ‘u pogon’. Pored toga, oko 24.000 subvencionisanih stanova trenutno je u fazi izgradnje ili planiranja. Između 2020. i 2025. godine u program smart stambene izgradnje biće uloženo dodatnih 135 miliona evra. Pre svega, relativno niski potrebni osnovni kapital čine smart stanove atraktivan za male porodice, parove i samce”, objasnila je ona.

Novak je naglasila da Beč ima dobru razvijenu socijalnu mrežu i kompaktne javne usluge, te da je za razliku od mnogih drugih gradova, odbio da komunalna preduzeća, kao što su tražile neoliberalne snage, privatizuje, što se sada isplatilo I dokazalo kao ispravno.

“Da bi sproveo sve ove ciljeve, gradonačelniku Ludvigu je potrebna podrška. Ako želite da Beč bude i ostane najpoželjniji grad za život na svetu, morate da glasate za njega… Gradonačelnik Ludvig je najbolji izbor”, naglasila je Barbara Novak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here