Spor stanara oko ruske zastave

0

Zastava rusije postala predmet komšijske "svađe" 

 

Zastavu visine tri sprata i dužine oko dvadesetak metara postavile su pristalice crveno-belih i to u znak dobrodošlice navijačima Spartaka iz Moskve sa kojima već godinama gaje bratske odnose.

 

Navijači ruskog kluba stigli su u prestonicu Srbije prošle nedelje da bi prisustvovali derbiju i od tada je blok 21 ukrašen na ovaj ne baš uobičajeni način. Stanari u ove dve višespratnice imaju podeljeno mišljenje o zastavi.

 

– Ne smeta mi zastava, pogotovo zato što volim Rusiju. Reč je o našoj bratskoj zemlji, a i nalazi se na mestu gde nikoga ne ugrožava. Znam da su to uradili mladi ljudi, a mi stariji treba da ih podržimo kada su kreativni – kaže Saveta Badanjac, jedna od stanarki zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina 11.

S druge strane, ima i onih koji baš ne shvataju svrhu ove zastave.

 

– Šta strana zastava radi iznad moje glave? Već su jednom tako okačili veliki transparent, pa je sajla pukla i proletela tik iznad moje glave dok sam šetala psa. Pored toga, zastava je i pocepana. Neko od komšija je zvao komunalnu policiju koja je došla u nedelju, ali su rekli da oni za to nisu nadležni, već vatrogasci – ističe jedna od nezadovoljnih stanarki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here