EPA/Roman Pilipey
Ukrajinska vojska

Ukrajinski ministar infrastrukture Oleksandr Kubrakov, koji je ranije danas potpisao sporazum o deblokadi izvoza ukrajinskog žita, tvrdi da je taj sporazum moguć samo zahvaljujući vojnim uspesima njegove zemlje.

U obraćanju koje je prenosila nacionalna TV, Kubrakov je u prilog tim tvrdnjama izneo primer ponovnog zauzimanja Zmijskog ostrva, malog, ali strateški značajnog punkta u blizini nekoliko ključnih ukrajinskih luka u Crnom moru.

Kako je prenela agencija Rojters, Kubrakov je takođe rekao da Ukrajina ne vidi rizik da bi ruski brodovi mogli stići do ukrajinskih luka putem zelenih koridora dogovorenih sporazumom, pošto bi na njih u tom slučaju bile ispaljene ukrajinske rakete.

Rusija i Ukrajina, zajedno sa Turskom i UN, potpisale su danas u Istanbulu sporazum o ponovnom pokretanju izvoza žitarica iz ukrajinskih luka na Crnom moru.

4 COMMENTS

  1. Uspeh vojske, aaaauh, taj indijanac bolje da se prebaci na pisanje bajki, svaki dan gube teritoriju a prose po svetu kao nenormalni, sramota!

  2. Bezite vrapci, Koje zauzece kad su ga rusi pre mesec Dana napustili, ovaj laze bolje od Nase opozicije,ha ha ha ha ha

  3. Ja neznam na kojim su drogama ti ukrajinci ? Gube tolile ljude i teritoriju i oni i dalje pricaju svetu i svojim ljudima neke bajke kako oni pobedjuju . Mislim da otreznjenje od tib bajki ce biti tezak udarac za evropu i ukrajince.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here