PKS
Potpisivanje komunalna preduzeca

Udruženja preduzeća u sektoru komunalne delatnosti Republike Srpske i Srbije dogovorili su intenziviranje saradnje u narednom periodu, radi pronalaženja dodatnih modela finansiranja, transfera znanja, tehnologija i unapređenja inovacija, u interesu unapređenja poslovanja i kvaliteta komunalnih servisa.

Predstavnici Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije i Udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti koje samostalno funkcioniše u okviru Privredne komore Republike Srpske, potpisali su danas u Privrednoj komori Srbije protokol o saradnji kojim su formalizovane zajedničke aktivnosti i septembarski dogovori privrednika u ovom sektoru privređivanja, na Trebinju.

Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije ocenio je da je ovaj sporazum posebno značajan jer pretpostavlja regionalnu saradnju i unapređenje zajedničkih aktivnosti na pronalaženju novih modlea finansiranja, transfera znanja, tehnologija i inovacija. Dogovorena je organizacija redovnih sednica, kao i da svi postojeći sporazumi, dogovori i ugovori budu u okviru protokola koji smo potpisali, dodao je Joknić.

Predsednik Udruženja komunalnih i uslužnih delatnosti Republike Srpske Nedeljko Lambeta ukazao je da komunalna preduzeća iz Republike Srpske moraju da iskoriste iskustvo firmi iz Srbije, kako bi u narednom periodu pokrenuli nove zajedničke projekte, unapredili edukaciju i poslovanje, na obostrano zadovoljstvo korisnika i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

Sporazum je nastavak uspešne saradnje poslovnog udruženja Komdel iz Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Republike Srpske, kao i njihovog poslovnog udruženja, preduzeća komunalnih usluga. Ovo je finalizacija i početak zajedničke saradnje sa ciljem produbljivanja odnosa, nastupa kod međuanrodnih instuitucija za projekte, radi što efukasnijeg rešavanj zajedničkih problema, naglasio je Marko Popadić, direktor Javno- komunalnog preduzeća Gradska čistoća.

Ukazano je da je dogovoreno i potpisivanje protokola o saradnji između Udruženja iz Republike Srpske i Poslovnog udruženja Komdel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here