Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, otkrio je ekskluzivno u razgovoru za Telegraf, da će od ponedeljka 11. maja biti donete olakšice kada je u pitanju sport u Srbiji.

Udovičić je rekao da će od ponedeljka moći da se trenira i u zatvorenom prostoru, kao i da će biti ukinuta sva ograničenja vezana za treniranje na otvorenom.

– Sport je već nekoliko dana aktivan i krenuo je u jednom laganom ritmu da se vraća u punom kapacitetu. Naša želja je da u narednih nekoliko dana omogućimo sportu da zasija punim sjajem i da u punom kapacitetu mogu svi sportisti da se vrate trenažnom procesu i u tom smislu, zbog povoljnije epidemiološke situacije, odlučeno je da sportisti mogu da se vrate da treniraju i u zatvorenim sportskim objektima, očekujemo da od ponedeljka krene apsolutno normalno treniranje i u otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima i očekujemo da će se sport od ponedeljka da se vrati jednom ustaljenom ritmu svojim navikama i da će naši sportisti ponovo da nas uveseljavaju i da nam daju pozitivnu nadu u narednom periodu da će naši šampioni blistati punim sjajem – istakao je Udovičić za Telegraf.

Ministar je pojasnio da će se od ponedeljka ukinuti ograničenja koja su važila za sportske klubove koji su trenirali na otvorenom, a to će značajno olakšati treninge fudbalskim klubovima, kojima je do sada bilo dozvoljeno da treniraju sa maksimalno 10 ljudi na jednom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here