Sportisti u akciji: Pomozite Srbiji i Bosni!

0

 Novak Đoković i Nenad Zimonjić
 

Fudbaleri i članovi stručnih štabova, kao i rukovodstva i veterani Crvene zvezde i OFK Beograda jutros su se uključili u akciju postavljanja bedema na obali Save na Novom Beogradu i u Surčinu.

 

Pomoć su počeli da sakupljaju i članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije, kao i bivši kapiten fudbalskog nacionalnog tima Dejan Stanković. Apel za pomoć uputili su i fudbalski klubovi Partizan i Rad, dok je košarkaški klub Crvena zvezda otvorio vrata hale u Železniku kako bi se zbrinuli ugroženi ljudi.

Brojni srpski sportisti, ali i strani, koji su članovi ovdašnjih klubova, na svojim nalozima na društvenim mrežama pozvali su na prikupljanje pomoći.

Osvajačica srebrne olimpijske medalja u streljaštvu Ivana Maksimović, košarkaši Partizana Žofri Lovernj i Bogdan Bogdanović, bivši kapiten Zvezde Igor Rakočević, fudbaler Borusije iz Dortmunda Miloš Jojić samo su neki od sportista koji su apelovali na navijače da pomognu.

Tu su i automobilista Dušan Borković, teniserka Ana Ivanović, fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov, košarkašica Milica Dabović, bivši kapiten Partizana Nenad Đorđević i mnogi drugi.

U akciju su se uključili i navijači Crvene zvezde i Partizana, koji su u petak uveče otputovali u Šabac kako bi pomogli u odbrani nasipa na Savi.

Sva sportska takmičenja u Srbiji odložena su do ukidanja vanredne situacije uzrokovane katastrofalnim poplavama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here