Sportske vesti

0

FIFA suspendovala Nigeriju
FIFAje suspendovala Fudbalski savez Nigerije (NFF) zbog mešanja državnih zvaničnika u rad te organizacije. Suspenzija je usledila nekoliko dana posle zvaničnog upozorenja, nakon što je nigerijski sud smenio čelnike NFF, a vlada zadužila svog administratora za fudbal u toj afričkoj državi posle eliminacije na SP u Brazilu.

Sušić ostaje selektor BiH
Fudbalski savez BiH i selektor Safet Sušić dogovorili su uslove o produžetku saradnje na još dve godine. Sušić će tako voditi selekciju BiH i kroz kvalifikacije za EP u Francuskoj 2016. godine. "Zmajevi" su debitovali na ovom SP, na kojem su bili treći u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

Poginuo argentinski novinar
Poznati argentinski sportski novinar Horhe Lopez preminuo je kada je u taksi u kojem se nalazio udarilo vozilo sa lopovima koji su bežali od policije. Pre njega, život tokom SP izgubila je i argentinska novinarka Marija Soledad Fernandez takođe u saobraćajnoj nesreći u blizini Belo Horizontea.

FRIZ ZA POPUNU
Tajson: Razumem Suareza
Legendarni bokser Majk Tajson, koji je 1997. odgrizao deo uha Ivanderu Holifildu u toku borbe, izjavio je da razume Luisa Suareza koji je tokom meča sa Italijom na SP za rame ugrizao Đorđa Kjelinija. Urugvajac je zbog tog incidenta suspendovan na četiri meseca i neće moći da igra narednih devet utakmica za reprezentaciju Urugvaja.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here