SPORTski dan: Đoković i Zimonjić za titule na Vimbldonu, odbojkaši zovu u “Pionir”

0

 Novak Đoković
 

Đoković će u finalu trećeg gren slem turnira u sezoni igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera od 15 časova. Osim borbe za drugu titulu na Vimbldonu i ukupno sedmu na gren slem turnirima, ukoliko danas trijumfuje, vratiće se i na prvo mesto ATP liste.

 

Srpski teniser je u dosadašnjim međusobnim duelima zabeležio 16 pobeda, dok Federer ima dve više. Poslednji put su se sastali u finalu turnira u Monte Karlu i tada je Švajcarac slavio u dva seta.

 

Đokoviću je ovo drugo finale na Vimbldonu, a u svom prvom finalu 2011. godine je osvojio titulu pobedom nad Špancem Rafaelom Nadalom.

 

Posle meča Đokovića i Federera na Centralnom terenu će se za titulu boriti i Nenad Zimonjić i Samanta Stosur. Oni će u finalu miksa igrati protiv Maksa Mirnjija iz Belorusije i Hao Čing Čan iz Kineskog Tajpeha.

 

Takođe, večeras od 20 časova u beogradskoj dvorani "Pionir" odbojkaši igraju poslednju utakmicu šestog, poslednjeg vikenda Grupe B I divizije Svetske lige. Računica je jasna pošto bilo koja pobeda nad reprezentacijom SAD vodi u Firencu, na završni turnir Svetske lige, od 16. do 20. jula.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here