SPORTski dan: Đoković pre fudbalske magije iz Brazila, igraju i Ivana i srpski odbojkaši

0

 Novak Đoković
 

Prvog favorita na Vimbldonu još dve pobede dele od vrha ATP liste, a prvi protivnik je 11. nosilac i teniser kojeg je savladao u tri od četiri međusobna duela. Posle njih

Presudne utakmice srpskih odbojkaša

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće danas jednu od dve odlučujuće utakmice protiv SAD za plasman na završni turnir Svetske lige, u Novom Sadu od 20 časova. Druga utakmica je u nedelju u Beogradu u isto vreme.

Takođe, u okviru šestog, poslednjeg vikenda Grupe B I divizije Svetske lige, sastaće se Bugarska i Rusija u Sofiji, u subotu i nedelju od 19 časova.
Na tabeli vodi reprezentacija SAD sa 21 bodom, a slede Rusija sa 18, Srbija sa 17 i Bugarska sa četiri boda.

Na završnom turniru u Firenci, od 16. do 20. jula, igraće domaćin Italija, po dve najbolje ekipe iz dve grupe I divizije, kao i pobednik završnog turnira II divizije na kojem će igrati organizator i pobednici grupa (C, D i E), od 11. do 13. jula.

će na Centralni teren Švajcarac Rodžer Federer i Kanađanin Miloš Raonić, četvrti i osmi nosilac, u drugom polufinalnom duelu.

 

Takođe, u kasnim popodnevnim satima, u poslednjem meču dana na Terenu 19, trebalo bi da igra srpska juniorka Ivana Jorović u paru sa Kejti Bulter iz Velike Britanije. One su četvrti nosioci, a protivnice u četvrtfinalu dubla su im Usue Majtane Arkonada iz SAD i Fani Stolar iz Mađarske. Ivana je ostala jedina naša predstavnica u juniorskoj konkurenciji posle eliminacije Petra Čonkića u prvom kolu dubla.

 

A, danas će odmarati Nenad Zimonjić, koji je eliminisan juče u četvrtfinalu dubla, ali je bio uspešan u miksu, pošto su on i Australijanka Samanta Stosur, kao 15. nosioci, savladali Rusa Mihaila Elgina i Australijanku Anastasiju Rodionovu sa 6:3, 6:1 posle 41 minuta. Zimonjić je od srede jedina nada u miksu, posle eliminacije Bojane Jovanovski u drugom kolu.

 

Protivnici u polufinalu će im biti bolji iz duela Ajsam Kureši (Pakistan)/Vera Duševina (Rusija, 16. nosioci) – Nil Skupski/Naomi Brodi (Velika Britanija).

 

Ispred nas je SPORTski dan za uživanje! 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here