Privatna arhiva
Ovacije i dugi aplauz: Glumci na sceni

Po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Milana Karadžića, predstava “Sportsko srce” oduševila je publiku u Beču, koja ju je ispratila uz smeh, uzbuđenje, i na kraju ovacijama i drugim aplauzom pozdravila glumce. Za predstavu, koju su u Beč doveli Udruženje “Dunav” i Zajednica srpskih klubova u prestonici Austrije, a koja počinje od jedne fudbalske utakmice, ali ne bilo koje, već od finala Svetskog prvenstva, a zatim nastavlja da slika odnose u jednoj porodici, ali i sudar različitih svetova i tragikomičnu sliku današnjice, karte su planule. Ovo je bilo prvo gostovanje u Beču “Sportskog srca”, inače, jubularne 90. produkcije beogradskog Zvezdara teatra, a sala u Akcent teatru bila je ispunjena.

U glavnim ulogama publika je videla Milutina Mimu Karadžića, Nelu Mihailović, Aleksandra Đuricu, Ninu Nešković i Milana Šurbanovića.

Lik osramoćenog oca, vlasnika pečenjare u kojoj se dešava radnja komada, oživeo je Mima Karadžić, koji kaže da mu je drago što je prvo gostovanje predstave baš u Beču.

– Prvi put smo na gostovanju u dijaspori jer je ovo nova predstava, dvadesetak puta smo je odigrali u Zvezdara teatru, zbog situacije s korona virusom. Sada su ukinuta ta pravila i drago mi je što smo ovde, uvek je lepo doći u Beč. Ovde je tradicionalno dobra publika – rekao je Karadžić.

Prisetio se da je na sceni Akcent teatra igrao neke druge predstave, ne skrivajući zadovoljstvo što je opet na istom mestu.

– Volimo da igramo ovu predstavu, ne samo zato što je nova nego je to dobra priča, a i uigrana smo ekipa – kaže glumac.

Dodaje i da radi punom parom, snima televizijske serije, nakon zastoja zbog korona virusa.

– Snima se, čekamo da krenemo s nekim velikim projektima, nadam se da će sve biti kako valja. A što se tiče novih predstava, “Sportsko srce” je praktično tek izašla, a videćemo da li ćemo iduće godine nešto za Zvezdaru da spremimo.

Na konstataciju da je u Srbiji u poslednjih nekoliko godina snimljen veliki broj serija, Karadžić kaže da mu je drago što je tako, zbog kolega, jer glumci sada rade, a vidi se, dodaje, da se u vreme korone uspelo u pravljenju novih, dobrih stvari.

Ni tamo ni ovamo

Mima je igrao različite karaktere, a sam kaže da sebe ne može da svrsta ni tamo, ni ovamo kao glumca, jer su likovi koje igra dijametralno različiti i drugačiji.

– Meni je drago da me neki reditelji zovu za neke uloge koje do sada nisam igrao. I radujem se kada dobijem nešto novo i drugačije – dodaje Mima.

Otkriva da sa bratom Milanom Karadžićem, rediteljem, sprema veliki projekat, komediju, ne želeći unapred da otkriva o čemu se radi.

– Nastavljaju se “Kalkanski krugovi” koje smo uspešno radili, i bili su vrlo gledani. Sada ide još 10 epizoda. Milan i ja spremamo jednu komediju, koja bi trebalo da bude bomba, ali da sačekamo.

Odlične priče

Na pitanje šta je tajna serija nastalih u poslednje vreme u Srbiji, poput “Kalkanskih krugova” ili “Bese”, jer mogu da se mere sa svetskom produkcijom, odgovara da se u tome uspelo zato što je prisutan, pre svega, dobar scenario, odlični glumci, režija, sve je dobro zamišljeno.

– To su serije koje imaju odličnu priču i gledane su jer ljude taj problem i priča zanimaju i to je stvarno dobro – rekao je Karadžić.