Privatna arhiva
Brane trofej: Prošlogodišnji pobednik Beograd Adelajd

Na ovogodišnjem Karađorđevom kupu, koji će se od 4. do 6 oktobra održati u Melburnu, moglo bi da učestvuje čak 20 ekipa u dve konkurencije!

Da se spremaju svi uslovi za fudbalski spektakl i nezaboravno druženje pripadnika srpske zajednice iz svih krajeva Australije potvrdilo je i saopštenje Drine iz Nobl Parka, organizatora turnira u 2019. Drinjani obaveštavaju da su 12 muških i četiri ženske ekipe potvrdile učešće na Karađorđevom kupu, dok su još četiri muška tima najavila dolazak, ali se čeka zvanična potvrda.

„Trodnevni turnir će se održati od petka 4. oktobra do nedelje 6. oktobra 2019. godine na terenima Srpskog sportskog centra Springvejl Belih orlova u Kizborou. Učešće su potvrdili sledeći srpski klubovi: Sveti Đorđe Vilavong (seniori), Beli orlovi iz Kanbere (seniori), Vestern Border Krajina (seniori), Beograd Vudvil (seniori), Ficroj sity Srbija (seniori), Vestgejt Sinđelić (seniori i ženski tim), FK Orlovi Sidnej (seniori), Beograd Sidnej (seniori i ženski tim), Norlejw Vest Srbija (seniori), Kejsi Kings Krajina (seniori), Springvejl Beli orlovi (seniori i ženski tim), Nobl Park junajted Drina (seniori i ženski tim), navodi se u saopštenju domaćina“.

Na listi učesnika su još Bonirig Beli orlovi, Dajanela Beli orlovi, Beograd Madington i amateri Beograda iz Adelejda, ali ovi klubovi još nisu potvrdili svoj dolazak.

Ovo svesrpsko takmičenje u Australiji održava se još od 1987. godine, a klubovi se smenjuju u organizaciji turnira. Postojalo je i ranije takmičenje pod imenom Karađorđev kup, ali je turnir omasovljen i prerastao u tradicionalan pre 32 godine.

Rezervišite smeštaj što pre

Iz Drine upozoravaju učesnike Karađorđevog da bi smeštaj za klubove u Melburnu biti problem ukoliko se na vreme ne izvrši rezervacija. Organizatori preporučuju da se prenoćišta obezbede što pre jer se u istom periodu u Dandenongu održava i hrvatski kup na nivou čitave Australije, koji je takođe brojno takmičenje, pa će u to vreme biti veoma teško naći smeštaj u ovom delu grada.