EPA/JUSTIN LANE
Kanje Vest i Kim Kardašijan

Na prvom događaju održanom nakon što je odlučio da se kandiduje na izborima, reper Kanje Vest je održao govor u kojem je kritikovao Harijet Tabman i rekao da politička aktivistkinja iz 19. veka nikada zapravo nije oslobodila robove, već im je pomogla da odu da rade za druge bele ljude.

Vest je na događaju u Nort Čarlstonu u Južnoj Karolini održao dug govor, u kojem se dotakao raznih tema, od abortusa, preko religije, pa do međunarodne trgovine i ugovora o licenci.

Događaj, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, emitovan je uživo, a postoje navodi da je registracija za dolazak bila obavezna, iako na veb-sajtu nije objavljena takva informacija.

Na ovom događaju Kanje Vest je govorio i o Harijet Tabman, jednoj od najcenjenijih ličnosti u američkoj istoriji 19. veka.

Tabman je bila Afroamerikanka koja je pobegla iz ropstva i pomogla drugim robovima da otputuju na sever u potrazi za slobodom, gde su se borili za vojsku Unije tokom građanskog rata.

Kasnije je postala pobornik borbe za pravo glasa za žene.

Govoreći o abortusu, Vest je rekao da veruje da trebalo da bude legalan, ali da bi pružanje finansijske podrške majkama moglo da bude način da se ova praksa obeshrabri.

– Svako ko ima dete dobija milion dolara – naveo je on kao primer.

Kanje Vest je propustio rok da se kandiduje na izborima u nekoliko saveznih država, a još uvek nije poznato da li će uspeti da prikupi dovoljno potpisa da to učini u ostalima.

Prošle nedelje, Vest je uspeo da se kandiduje na izborima u Oklahomi, prvoj državi gde je uspeo da ispuni zahteve za učešće pre okončanja roka.

Vest bi trebalo da prikupi 10.000 potpisa do podneva kako bi se mogao da se kandiduje na izborima u Južnoj Karolini.

On je 4. jula najavio da namerava da se kandiduje na izborima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here