Sakramento Kingsi uspeli su da “sačuvaju” Bogdana Bogdanovića i ne odreknu se njegovih usluga tokom proteklog perioda koji su obeležili brojni trejdovi u NBA ligi, a sve ukazuje da žele da ga zadrže i produže saradnju sa njim.

Ipak, kako će Bogdan Bogdanović na leto postati ograničen slobodan agent. Naime, Bogdanović nije produžio ugovor jesenas kako bi na leto “testirao” tržište i dobio veći ugovor.

Upravo taj potez, smatra Šon Devenej iz Forbsa, mogao bi da mu donese četvorogodišnji ugovor vredan 80 miliona dolara,

– Na tržištu slobodnih agenata, obično bi ta svota bila manja, a problem bi mogla da mu naparavi i činjenica da je ograničeni slobodni agent. Ali suština za Bogdanovića je da bi mogao da pronađe negde četvorogodišnji ugovor za ukupno 80 miliona dolara.

To je minimum, ali je neophodno da Bogdanović nađe tim koji bi morao da natera Kingse da izjednače ponudu, a biće ih dosta koji će razmišljati da ga dovedu kao slobodnog agenta 2021. godine – preneo je Devenej mišljenje jednog od funkcionera NBA lige.

Naravno, ukoliko Kingsi ne uspeju da obnove ugovor sa Bogdanovićem pre isteka sadašnjeg 2021, moraće da izjednače svaku ponudu nekog drugog kluba kako bi ga zadržali u Sakramentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here