Spremni za obračun posle Bajrama

0

Sastao se sa predstavnicima firmi koje su ostale bez imovine: Milorad Veljović
 

Nijedan od uzurpiranih objekata nije "priveden nameni", niti služi vernicima i veri, uglavnom su to kafići, restorani i nekakve nastrešice koje su ruglo grada. Imamo pravosnažne sudske presude da su objekti naši, ali godinama ne možemo da ih koristimo, jer sudski izvršitelji ne mogu da nas uvedu u posed pošto policija odbija da im obezbedi asistenciju – ističe Šemsović.

 

Bez pomoći policije

Nekoliko puta sudski izvršitelji zakazivali su izvršenja pravosudnih rešenja i uvođenje predstavnika Lipe i Uniproma u posed, ali su se odmah povlačili jer nisu dobijali asistenciju policije. Iz Područne policijske uprave izostanak su objašnjavali bezbednosnim procenama. Prilikom izgradnje obdaništa u naselju Hadžet žandarmerija umalo nije ušla u ozbiljan sukob sa pristalicama Islamske zajednice u Srbiji.

Slične nevolje imaju i u preduzeću Uniprom kome je Zukorlićeva Islamska zajednica uzurpirala zgradu u centru Novog Pazara.

– Prošlo je pet godina kako je doneta pravosnažna presuda kojom nam se vraća naša imovina, presuda još nije izvršena, zatražili smo pomoć od direktora policije Milorada Veljovića koji je obećao da će naći rešenje – kaže direktor ovog preduzeća Basri Pljakić. On naglašava da su i radnici Uniproma spremni da uđu u svoje zgradu.

Tvrdeći da zauzima vakufsku imovinu koja je vlasništvo Islamske zajednice, muftija Zukorlić je još pre nekoliko godina zaposeo zgradu bivše robne kuće "Rekić" u kojoj je pre Drugog svetskog rata bilo sedište Mešihata Islamske zajednice, pre dve godine zaposeo je i, takođe tvrdeći da se radi o vakufskoj imovini, Staru novopazarsku banju, a nedavno i samouslugu "Musala" koju takođe naziva vakufskom imovinom. U Islamskoj zajednici u Srbiji ističu da su novopazarski tajkuni pokušali da uz pomoć korumpiranih državnih struktura budzašto prisvoje imovinu koja pripada islamskoj zajednici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here